Dags att stompa mos |
En köttbuljongtärning får smälta ner i en halv dl potatisvatten (tar direkt ur potatiskastrullen när den kokar). Sen häller jag i 5 dl grädde (ja, visp för det är så gott och inget vi äter varje dag).
3 tsk kinesisk soja, 2 msk svart vinbärsgelé, salt och vitpeppar efter eget tycke och smak. Låt koka upp och sen småputtra 6-7 minuter. Man blir som ett barn och vill slicka på tallriken för den är så god.
Var stel som en pinne med en ond rygg när jag vaknade idag. Ner i köket för att göra frukost, stekte massa ägg för L skulle iväg och ha lite matsäck med sig och vi andra äta till frukost. Soporna var fulla så ut med påsen. När jag öppnade dörren doftade det höst. Klar och krispig luft, kändes så skönt och solen sken från en klarblå himmel. Det blev då en 20 minuters morgonpromenad före frukosten. Skönt för ryggen att få röra på sig och de stekta äggen blev nog dubbelt så goda när jag sen åt frukost lite senare än vad det var tänkt från början. Jag önskar att jag började alla mina dagar så men men...
JUM
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar