Vi hade "julfest" på jobbet på Restaurang East i Stockholm igår.
Japan, Thailand, Korea och Vietnam. Kött, fisk, fågel och grönt. Kryddstarkt och milt om vartannat. Denna meny serveras i tre till fyra omgångar. De olika rätterna placeras mitt på bordet för alla att dela på. Socialt och trevligt och mycket vanligt i stora delar av Asien.
Förrätter
- Modern Sushi Sushivariation
- Misoshiru Misosoppa
- Edamame Ångade soyabönor med havssalt
- Korean Pancakes Koreanska grönsakspannkakor med sweet red pepper dip
- Tom Ka Gai Thailändsk kycklingsoppa med cocos, lime och galangal
- Nem Friterade vårrullar med fläskfärs, sallad, mynta och nuoc cham dip
- Tuna Ponzu Lätthalstrad tonfisk med hjärtmusslor, granatäpple, tärnat grönt och ponzu sauce
- Lamb Aubergine Rosastekt lammytterfilé med varm auberginesallad, ingefära och chili
- Beef Korat New Style Marinerad skivad biff med mango, grön papaya, röd- lökspickles och hot tamarind sauce
- Jasminris
- Coconut Sorbetta Cocossorbet
- White Chocolate Cheesecake med pistagenötskrokant
- Truffle Mörk chokladtryffel
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar