söndag 26 augusti 2012

Blandad kompott

Ni ser vad som är på gång. Det blir tacos till middag. Det är mörkt och regnigt ute. Om jag hade fått bestämma söndagens middag skulle det ha gjorts en stek, kokt potatis, brunsås, broccoli och svartvinbärsgele. Höstmat. Men det får bli en annan helg.





























I lördags hade vi gäster. Till förrätt serverade jag finhackad rödlök, vispad crème fraiche, sikrom och rostat bröd. Hade gärna haft löjrom men sikrom är också gott. Har varit sugen på det i flera veckor. Var så ivrig att äta upp så att jag glömde fota. Jag hade tur, det blev lite över (köpte mer än vad som behövdes) så det blev en likadan tallrik till lunch idag. Lyx. Jag tror att det är min favoritförätt. Vilken har du? På andra plats kommer nog en riktigt god bruchetta. Oftast är dom goda men när jag sätter den på andra plats menar jag en riktigt god. Smakrika tomater, basilika, gärna mozzarella och en ljuvlig olivolja. Får nog göra det nästa helg.

Apropå basilika, Paulo Roberto var på tv 4 härom morgonen. Visade upp en basilika som det var gigantiska blad på. Han sa att den basilika vi köper i affären är inget att ha. Odla din egen! Måste pröva. 

JUM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar