tisdag 27 december 2011

Balsamvinäger

Balsamvinägersås att servera till en god köttbit.
Enkel att göra, god och uppskattad att bjuda på.
Kanske kan vara något att göra till Nyårsafton.

Du behöver ha till 4 pers:
1 hackad morot
1liten bit hackad rotselleri
1 hackad gul lök
1 msk smör
1 msk balsamvinäger
½ dl soja
1 msk kalvfond
1 ½ dl vatten
en nypa socker
50 smör
ev. maizena

Fräs morot, rotselleri och lök i smör ett par minuter. I med vinäger, soja, kalvfond och vatten. Koka sakta ett par minuter. Sila bort grönsakerna och reducera ner såsen till hälften. Ta kastrullen från värmen och ta i en nypa socker och rör sen ner smöret. Om du tycker såsen är för tunn så tillsätt lite maizena.

JUM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar