lördag 10 mars 2012

Smörgåstårta a la Italia


Smörgåstårta med smak av Italien blev kvällens "middag".

En förutsättning för att gilla den är att man tycker om gorgonzola.

Ingredienser för en rund tårta i springform är:
150 g gorgonzola
10 marinerade soltorkade tomater
1 dl urkärnade svarta oliver
250 g kesella
2 dl lätt créme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl grovt hacka basilika
1 dl grovhackad rucolasallad
9 skivor långskivor vitt bröd

Mosa osten, hacka tomater och oliver.
Blanda kesella, creme fraiche, ost, tomat, oliver, vitlök, basilika och rucolasallad.
Kantskär brödet och pussla ihop i formen som botten.
Lägg hälften av smeten på brödet. På med ett lager bröd igen och ytterligare ett lager smet.
Avsluta med ett lager bröd och plasta sedan in formen och låt stå över natten.

Bred kesella över hela tårtan och garnera med det du tycker om.
Jag garnerade med parmaskinka, salami, sallad, paprika, oliver, apelsin, finhackad rödlök, gräslök, tomat och några bitar gorgonzola.

Ät och njut!

JUM


1 kommentar:

  1. Men OJ vad gott det låter!! Och vad fin den va :)

    SvaraRadera