lördag 9 juni 2012

Canneloni


Jag gör en stor form med Canneloni så att det ska räcka till matlåda inför kommande vecka. Men icke. Med två tonåringar, en nittonåring och en fyrtiotreåring runt bordet av det manliga släktet så blev det en ynka canneloni kvar. Men det är roligt att laga mat när det blir åtgång. Då är det ju omtyckt.

Fräs finhackad gul lök, i med köttfärs och rejält med vitlök. I med tomatpuré, chilisås, en rejäl klick cremé fraiche, salt, svartpeppar och torkad basilika. Låt puttra medan du kokar bechamelsåsen.

Fyll färska lasagneplattor med köttfärsröran. Rulla ihop och lägg i en ugnsform som bottnas med lite bechamelsås. På med resten av såsen, skivade tomater och sist riven parmesan.
20 minuter i ugnen och det doftar så gott i köket.

JUM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar