tisdag 19 juni 2012

Smörstekt

Smörstekt torskrygg blev gårdagens middag. Det är SÅ gott. Lite salt och peppar är det enda som behövs. Stek långsamt i smör så att fisken blir genomstekt. Till det åt vi en sallad och en kall cremé fraiche/gräddfils sås. Blandade lika delar. Smaksatte med lite dijonsenap och Renée Voltaires örtsalt med ramslök. Gör såsen i god tid så den får stå och gotta till sig. Enkel, god och nyttig middag.


På "mitt" Coop så har de alltid veckans fisk till ett bra pris. Vi har varit dåliga på att regelbundet äta fisk men nu försöker jag göra i ordning det en gång i veckan. Förresten åt vi fisk idag också men "hemfiskad". Stekt strömming med hemlagat potatismos och lite lingonsylt. Kör väll en tredje fiskrätt också som killarna gjorde i fredags. De la en bit hällefilé på ett folieark. På med en klick smör, strimlad purjolök, salt, peppar och en citronskiva. Vik ihop till knyten och lägg på grillen ca 15 min. Till det kokade de färskpotatis.

JUM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar