lördag 29 december 2012

Hällefile

Idag köpte jag fina filéer. De smälte i munnen.

Kokade en vitvinssås som jag hällde över fisken när den stekt klart i ugnen. Toppade med lite räkor och smörstekt purjolök.

Gjorde så här:
Jag smälte smör i en ungnsform, saltade fisken och vek ihop till fyra lika stora bitar. Körde dem på 200 grader, mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Såsen: Fräste en finhackad mindre gul lök i smör. Rörde ut 2 msk mjöl i 1dl vitt vin. Hällde ner det i kastrullen och på med ytterligare 1 dl vin. En halv fiskbuljongtärning, 2,5 dl vatten, en skvätt hummerfond och 2 dl grädde fick sen göra sällskap med varandra i kastrullen. Fram med mixerstaven och mixade löken så att såsen blev slät. Lät sen puttra ner i 15 minuter. Smakade av med salt och lite finmald vitpeppar.

En lyxig god middag en lyxigt ledig lördag.

JUM









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar