torsdag 3 januari 2013

En smak av Asien

Jag har ätit en helt underbar måltid. En smakupplevelse i goda kollegors sällskap.
Vi hade "julfest" på jobbet på Restaurang East i Stockholm igår.

Japan, Thailand, Korea och Vietnam. Kött, fisk, fågel och grönt. Kryddstarkt och milt om vartannat. Denna meny serveras i tre till fyra omgångar. De olika rätterna placeras mitt på bordet för alla att dela på. Socialt och trevligt och mycket vanligt i stora delar av Asien.

Förrätter



















  • Modern Sushi Sushivariation
  • Misoshiru Misosoppa 
  • Edamame Ångade soyabönor med havssalt
 
  • Korean Pancakes Koreanska grönsakspannkakor med sweet red pepper dip 

  • Tom Ka Gai Thailändsk kycklingsoppa med cocos, lime och galangal
  • Nem Friterade vårrullar med fläskfärs, sallad, mynta och nuoc cham dip
Huvudrätter

  • Tuna Ponzu Lätthalstrad tonfisk med hjärtmusslor, granatäpple, tärnat grönt och ponzu sauce
  • Lamb Aubergine Rosastekt lammytterfilé med varm auberginesallad, ingefära och chili
  • Beef Korat New Style Marinerad skivad biff med mango, grön papaya, röd- lökspickles och hot tamarind sauce
  • Jasminris
 Desserter
  • Coconut Sorbetta Cocossorbet 
  • White Chocolate Cheesecake med pistagenötskrokant 
  • Truffle Mörk chokladtryffel
JUM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar