söndag 1 april 2012

Kyckling med chilivitlökar

Vill visa er ett enkelt och gott recept på fylld kycklingfilé.
Går att variera nästan i det oändliga.
Igår gjorde jag så här.



















Serverades med en tomatsallad och lite tagliatelle.


























För fyra portioner behöver du:

4 kycklingfileér
4 skivor parmaskinka (el bacon)
1 burk med chili marinerade vitlöksklyftor
en liten bit purjolök
1 dl creme fraiche
1½ dl grädde
soya
salt och peppar
paprikapulver

Börja med att banka ut kycklingfilén. Lägg den på skärbrädan och lägg över ett bakplåtspapper. Dräm till med stekpannan ett par gånger. Mixa vitlöksklyftorna till en röra och lägg en klick på kycklingen.

Rulla ihop till ett knyte och linda parmaskinkan runt. Fäst med tandpetare. Stek på i stekpannan ett par minuter för lite färg. Lägg sedan i en ugnsform. Strimla purjolöken och strö över kycklingen. Blanda creme fraiche, grädde, en skvätt soya, lite olja och kryddor från vitlöksburken. Salta, peppra och pudra i lite paprikapulver. Häll över kycklingen och in i ugnen på 225 grader. Jag använder stektermometer och tycker kycklingen är perfekt vid 72 grader. (Vet att en del tar något lägre temperatur som färdiglagad.)

JUM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar