onsdag 22 februari 2012

Chicken Teriyaki a la Karlssons


1 kilo kycklingfilé
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
en skvätt kinesisk soya
Teriyaki sås (Santa Marias är bäst tycker vi)

Skär ner kycklingen i mindre bitar. 
Strimla paprikan. 
Fräs kycklingen i lite smör och en skvätt olja.
När kycklingen fått lite färg så lägg i paprikan och pressa ner vitlöken,
salta och peppra, stänk över sojan och rör om.
Häll på ca 2 dl teriyaki sås och låt puttra ett par minuter.
KLART!

Snabblagad måltid som jag serverade med basmatiris och lite grönsaker.

JUM

2 kommentarer:

  1. Så mumsigt det verkar! Gjorde förut ganska ofta en Teriyaki-lax. Smaken är så god, teriyaki..... Ska nog testa detta någon dag. Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Det ska jag prova, att göra samma recept men med lax. Då kan det nog vara gott med nudlar till. Ibland om vi är många som ska äta detta brukar jag öka ut med lite champinjoner och purjolök. Är också gott.

    SvaraRadera